ایمپلنت چیست و چگونه انجام می شود؟
کلاً در دندانپزشکی برای دندان های از دست رفته جدیدترین متدی که وجود دارد ، ایمپلنت های دندانی می باشد.
ایمپلنت از چند قسمت تشکیل شده است که شامل فیکسچر، اباتمنت و چند قسمت دیگر که یک قسمت از آن به جای ریشه در داخل استخوان فک قرار می گیرد و بعد از آن که جوش خورد ، قسمت دوم بر روی آن سوار می شود و روی آن روکش گذاشته می شود.
به جرات می توان گفت ایمپلنت، بهترین درمان برای دندان های از دست رفته می باشد.
می توان گفت ایمپلنت دائمی می باشد . اگر ایمپلنت خوب جوش بخورد و از آن به درستی استفاده شود، برخلاف درمان های دیگر دندانپزشکی که هیچ کدام دائمی نیست ، این مورد دائمی می باشد.
روش کار به این صورت است که در داخل استخوان ، پیچی قرار داده می شود که آن پیچ جوش خورده و بعد از یکی دو ماه که جوش خورد ، قسمت دوم روی آن سوار می شود و به تدریج روکش روی آن قرار می گیرد و بیمار از دندان استفاده میکند که این دندان حتی بهتر از دندان خودش نیز میتواند باشد.
نکته ای که بسیار مهم است روش های مختلفی می باشد که امروزه در ایمپلنت وجود دارد.
یک روش ، روش فلپ لس یا روش بدون برش نام دارد.
در این روش بدون آن که هیچ گونه برشی داده شود و یا بخیه ای در دهان بیمار زده شود ، ایمپلنت دندانی در استخوان فک جایگزین می شود و اجازه می دهیم تا جوش بخورد و بیمار بدون هیچ گونه درد ، برش یا شکافی در دهان دارای دندان سالم می شود.
البته این روش را نمی توان در همه بیماران استفاده نمود ، ولی در اکثر موارد از روش فلپ لس می توان استفاده نمود.
ایمپلنت در مواردی که شخص ضخامت یا طول و ارتفاع استخوانی کمی داشته باشد ، دندان پزشک را دچار مشکلاتی می کند و پیچیدگی هایی به وجود میآورد که در آن جا مجبور هستند از گرافت یا پیوند استخوان به فک بیمار استفاده کنند ، و از استخوان خود بیمار برای جایگزین نسج و استخوان از دست رفته استفاده می شود و یا از پودر استخوان یا پودر سنتتیک استفاده می شود که این پودر ها آماده بوده و جایگزین میشوند.
ایمپلنت متحرک چیست ؟
سوالی که خیلی مطرح شده است ایمپلنت بدون جراحی می باشد؟ در گذاشتن ایمپلنت روش های مختلفی داریم. یکی از این روش ها، روش فلپ لس یا بدون فلپ یا به اصطلاح بدون شکافتن لثه و بدون جراحی می باشد.
در این روش یک سوراخ کوچک از بالا در لثه ایجاد می شود که به استخوان می رسد. سپس با سیستم و روش های معمول خودمان ایمپلنت را کار می گذاریم. در این روش، چون بافت استخوان از روی لثه جدا نشده و شکافی داده نمی شود و به اصطلاح دندانپزشکان پریوست یا بافت داخلی لثه از روی استخوان جدا نمی شود که ایمپلنت روی آن گذاشته شود و لثه چسبیده به استخوان است و ایمپلنت را رویش می گذاریم ترمیم بافت و جوش خوردن ایمپلنت و همه مراحل درمان سریع تر و بهتر اتفاق می افتد، ولی این روش را نمی توان برای همه بیماران استفاده نمود.
این روش را میتوان برای بیمارانی که ضخامت استخوان خوبی داشته و عمق و ارتفاع استخوانی خوبی دارند و مشکلات بافت لثه نداشته باشند، استفاده نمود.
در این بیماران می توان از روش فلپ لس یا ایمپلنت بدون جراحی استفاده کنیم که خیلی بهتر جواب می دهد چون خون رسانی به آن قسمتی که جراحی صورت گرفته است بهتر انجام می شود و هیچ شکاف یا برشی در آنجا صورت نمی گیرد. بنابراین احتیاجی به ترمیم بافت نداریم و تمام سعی سیستم بدن به طرف جوش خوردن ایمپلنت در استخوان متمرکز می شود.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.